2012. október 26., péntek

Tetők :)

Az úgy volt, hogy...

Hetekkel ezelőtt elmentem megnézni Bolognát. Különösebben nem ragadtatott magával a város, de van egy naaaagyon magas torony, ahonnan szépen belátni az egész várost. Gondoltam, akkor már csak megnézem azt is. Pechemre ugyebár épp zárva volt felújítási munkálatok miatt. Eredetileg nem terveztem visszamenni oda, aztán végülis úgy hozta a sors, hogy Riminibe menet ott kellett átszállni. Mivel élénken élt emlékeimben, hogy a Zita mennyire oda volt a tetőkért, visszautam során fáradtságom ellenére elballagtam a tornyokig, természetesen a hátizsákommal, mert nem voltam hajlandó 5 eurot fizetni azért, hogy egy órára vigyázzanak a tatyóra. "Á, nem olyan nehéz" és "á, nincs az messze" jelszavakat skandálva elindultam. Tény, csak 7-8 kilós lehetett a hátizsák (de max 10) és a tornyok is csak olyan 15-20 percnyi sétára voltak, node ez egy TORONY!
Torri degli Asinelli, a jobb oldaliba lehet felmenni.
A bejáratot elég nehezen találtam meg. Egy nagyon keskeny járatot képzeljetek el, tábla, jelzés sehol. A nagy keresgélés közepette azonban ráakadtam egy újabb adag huhogóra.:) Ők csak egy kis ízelítő.:) Hát nem tündériek? ^^
Olyan cuki, hogy BELEHALOOOK!
A torony tetejére bizony lépcsőn át vezetett az út.  Én ugyan nem számoltam, de elvileg 498 db lépcsőfokot másztam meg.:)

Na de amit fentről láttam sokkal izgalmasabb.:) Íme:
Légszennyezetsség, hurrá!

Tériszony?
Tetők tengere.:)
Szóval amint látjátok végülis feljutottam a toronyba és elégedettséggel töltött el, hogy azok az emberek is jócskán lihegtek, akik nem hátizsákkal másztak föl.:) Ha Bolognában jártok, érdemes felmenni, a Pisai Ferde Toronnyal szemben, itt csak 3 euro a belépő és ez a torony is ferde, viszont sokkal magasabb!:)
Tárgyi bizonyíték.
Igen, eléggé meggyötört vagyok a képen, de nem bírtam megállni, hogy ne csináljak képet arról, hogy én bizony hátizsákkal jártam odafönt. A szűk családi körön kívül nem valószínű, hogy mások is tudják, hogy a képen egy 60 literes túrahátizsák vállpántjai láthatóak.:) Igen, megcsináltam!^^

Hogy ne csak a Zitának legyen jó, hanem a Nikinek is, mutatok még két képet, aztán befejezem már tényleg.:)
Ez még Riminiben készült.

Oro= arany.:)
Amúgy képzeljétek, tegnap már volt valami egészen halvány őszi hangulatom. Nem a hideg miatt (még mindig 18-20 fok van napközben, de jön a hűs), hanem mert a lovacskázásból hazafelé jövet ránk sötétedett. Olyan jó volt! Sötétben, büdösen, lovasan, szakadó esőben, cuppogó cipellővel lépdesni. És Riminiben már láttam egy fát is ami dobálta lefele a sárga levélkéit. Szóval, lassan-lassan ide is elér valami őszhöz hasonlatos izé.:)

Jók legyetek, szép napot!

2 megjegyzés:

  1. Na az ilyen bejegyzést szeressük^^ Képzeld, Helsinkiben havazik, és ha rajtam múlik holnap reggelre Budapestet is pihe-puha vastag hótakaró borítja majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért lehet, hogy némelyeknek lenne ellenvetése.;)

      Törlés